Om Magdalena

Utöver Skönhetssalongens verksamhet så är Magdalena även aktiv som PADI Divemaster och aktiv i styrelsen i Leksands Dykarklubb, www.leksands.dk som erbjuder PADIs program, bl a:

  • ”Local Diving”, dvs. grunderna i den typ av dykning man kan bedriva här i Dalarna, t.ex. i källsjöar och älvfåror som skiljer sig från tropisk dykning, för de som kanske tagit sitt certifikat utomlands och vill börja dyka även här hemma… Pris beroende på vilken dykning som önskas.
  • ”Scuba Tune-Up”, för de certifierade dykare som haft ett uppehåll i sin dykning och behöver friska upp sina kunskaper för att kunna dyka på ett säkert sätt…

Magda är NAUI Advanced Rescue Diver sedan 1998 och PADI Divemaster sedan 2002, men har dykt sedan 1990 när hon tog sitt första dykcertifikat i Kalifornien.

 

Utbildningar & erfarenhet:

Magdalena föddes i Stockholm en solig söndagsmorgon i augusti 1970, växte upp i Siljansnäs och hon prövade under tonåren många olika jobb tills hon bestämde sig för att bli hudterapeut och återvände till Stockholm för yrkesutbildningen.

När hon 1987 var klar med grundutbildningen, jobbade hon helt kort på en salong i Borlänge parallellt med fortsatta språkstudier, men bestämde sig för att satsa helt på skönhetsbranschen, och fick då dispens till att starta sin första salong i Siljansnäs trots att hon bara var 17 år.

Salongen låg centralt i byn, men flyttades sedan till Leonardo’s Fitnesscenter på Björkberget. Det blev även jobb som makeupartist till modevisningar och tv-produktioner, samt föredrag på hälsohem som Skebo Herrgård och Masesgården.

Efter en kompletterande massagekurs 1989 fick Magdalena arbete hos ett engelskt företag som drev spa-avdelningar på kryssningsfartyg runt om i världen, och arbetade utomlands i 4 års tid. Hon gick då kurser i aromaterapi, kroppsvård samt nageluppbyggnad, och jobbade sista kontraktet som Spa Manager på lyxfartyget Royal Viking Queen.
1994 återvände Magda till Sverige och öppnade Skönhetssalongen i centrala Leksand, med 3 terapeuter som samsades i lokalerna, och för att få helheten med kropp och själ så gick hon även en instruktörsutbildning i Qigong på TaiChiAkademien 1999 och började jobba mer med grupper.

Fr.o.m. 1998 har Magda anordnat en årlig inspirationsresa för sina kunder, oftast till utlandet, med behandlingar, föredrag, träningspass och olika aktiviteter. Redan vid 16 års ålder gick hon en reseledarkurs i Sydfrankrike, vilket hon haft nytta av då hon arrangerat sina inspirationsresor.

År 1999, 2000 och 2001 har Magda blivit uttagen till och deltagit i SM i makeup.

År 2000 -2002 anlitades Magdalena av Björkbergets konferensanläggning i Siljansnäs för att utveckla en spa-avdelning, som hon döpte till Siljan Spa och där det som mest var 9 terapeuter som arbetade. Detta parallellt med att verksamheten i Leksand utökades som Leksands Lilla Spa.

2003 såldes Siljan Spa till dåvarande hotellägarna, och Magda flyttade sin salong till sitt hus i Siljansnäs, men 2006 flyttades den tillbaka in till Leksand ett par år fram tills Magda blev mammaledig 2007. Från 2008 blev Magda dock delägare i Siljansnäs hotell och ansvarig för Siljan Spa fram till 2015 då nya ägare ändrade inriktningen på hotellet. Alltså är salongen nu tillbaks på härliga Källbacksgattu 20 i Siljansnäs!

 

Personliga kuriosa:

Magdas största intressen är dans, jakt, dykning, sitt jobb, resor och så främst familjen så klart.
Magda är även Hotell- och konferenssamordnare i Mensa Sveriges Eventgrupp som planerar föreningens större konferenser.

Magdas favoritfärg är svart och hon älskar saltlakrits, men tycker inte om surströmming och kall rödbetssoppa.
På Magdas kontorsvägg har hon en stor världskarta med blå prickar där hon har varit och med vita prickar dit hon vill åka någon gång… Om Magda vann 3 miljoner skulle hon gå en massa kurser i allt möjligt och bli en väldigt kontroversiell amatörpolitiker.

Magda pratar svenska, engelska och hjälplig franska, ytterst lite tyska, plus några få fraser på spanska, italienska, finska och arabiska – allt för att kunna kommunicera under resor! Musik är också ett stort intresse, men det är en rejäl blandning av stilar. Från klassiskt via pop till hårdrock…

 

Riket

Sommaren 2004 deltog Magda som inhoppare i SVT’s realitydrama Riket som spelades in i Polen och visade hur det gick till på Medeltiden.
Detta var en otrolig upplevelse att få pröva på hur man verkligen levde förr i tiden!

magdabla magdalenakropp vidslipstenen