Företag & Grupper

Magdalena åker gärna ut till företag och har aktiviteter eller föredrag. T.ex. ”En personlig stund” på personaldagen, en ”Inspirerande tjejkväll” eller ”Anti-stress-kväll för herrar”, kan medverka på mässor, utför makeup på modeller vid modevisning, etc. Om hela personalen ska erbjudas hälsovård: begär offert så går det utmärkt att skräddarsy en lösning som passar just er grupp. Alla föredrag kan anpassas tidsmässigt beroende på hur ingående man vill behandla det aktuella ämnet: från en halvtimmes enkel genomgång till tre timmar med ingående information och demonstration av tekniker/produkter…

Föredrag:

Qigong.
Detta är en urgammal kinesisk metod för avslappning genom rörelser och andning, vilken passar människor i alla åldrar och former, eftersom man utför allt efter sin egen förmåga och i sin egen takt. Magdalena är instruktör enligt TaiChiAkademiens Qigong som är anpassad till vårt västerländska sätt att tänka, och man kan vara både inomhus och utomhus, men gärna i en lugn atmosfär. Ingen speciell utrustning krävs, bara bekväma kläder (& ev stadiga skor) samt vatten att dricka. Ofta har man även avslappnande musik i bakgrunden, men är man utomhus räcker det med fågelkvitter… Ett pass kan t.ex. bestå av att Magdalena förklarar hur man andas och tanken bakom Qigong samtidigt som man prövar olika rörelser och får instruktioner, följt av ”De Fem Djurens Lek” när man gör övningar som anknyter till djurens kroppsriktiga rörelsemönster, en stunds mental avkoppling samt lite massage av den egna kroppen… Inga krångligheter – pröva ett enkelt Prova-på-pass!

Hudvård.
Detta föredrag motiverar varför hudvård behövs, orsaker till och effekter av hudreaktioner, enkel produktlära, praktiska jämförelser av olika hudvårdspreparat samt en frågestund.

Kroppsvård.
Oftast kopplas detta föredrag ihop med hudvårdsföredraget, som en vidareutveckling med skillnaden mellan ansikte och kropp samt praktiska tips.

Avslappning.
Förklaring av vad stress är och dess olika former samt hur det påverkar oss människor både fysiskt och psykiskt, följt av en del praktiska tips på hur man kan förändra vardagen samt några enkla avslappningsövningar.

Makeup.
Till vardags eller till fest – detta föredrag anpassas helt efter den aktuella gruppen, men oftast behövs minst två modeller som får makeupen lagd på två skilda sätt för att visa hur man kan variera med färgval och applikation. Beroende på tidsåtgång och grupp så finns även ett kompendium.

barbar_massagebankMassage för hemmabruk.
Till detta krävs en rymlig lokal, eftersom deltagarna får pröva att massera varandras ryggar, och då bör kunna ligga ner. Magdalena går igenom grundgreppen och visar hur man enkelt kan göra en avslappningsmassage hemma. Varje deltagare bör ha en handduk med sig och bekväma kläder som man kan röra sig i, och gärna någon sorts träningsdynor på golvet. Finns ett kompendium och man kan även inkludera en olja per deltagare; begär offert. En härlig aktivitet som eftermiddagsavbrott på personaldagen!

Konsten att njuta av livet.
Det här är ett mer filosofiskt föredrag, om dagens livsstil och vårt västerländska tänkande… Många praktiska tips för att reducera stressen och diskussion om helheten i livet: energi, kost, motion, avslappning, lustfyllda aktiviteter – att unna sig att njuta och må bra! Inspiration till att se över sitt liv och hur man slösar med sin dyrbara tid… Positivt tänkande!

Prisexempel:

T ex om man vill ha Qigong utomhus 45 minuter för en grupp på 20 personer så kostar detta 1500 kr inklusive moms plus reseersättning.

Om man istället önskar få regelbunden ryggmassage som friskvård för personalen på ett företag så skräddarsys detta beroende på vilken betalningsmodell man vill ha: om personalen får gå på arbetstid men ska betala själva, om företaget står för hela kostnaden och bokar en heldag, om personalen får boka på salongen en gång per månad och detta faktureras företaget, osv.

Inspirationsresor:

…har arrangerats av Skönhetssalongen sedan 1998, både inom Sverige och utomlands; till Kos, Cypern, Egypten, Idre, Björkberget och Kreta (2ggr). Dessa resor har främst riktat sig till kvinnor, med aktivitetsprogram, föredrag, träningspass och behandlingar, med 2 -5 terapeuter och föredragshållare per resa.

Avslappning, inspiration, sol & bad samt glada skratt…! Många idéer att ta med sig hem för att underlätta vardagen.

Ett dagsprogram under en resa kan se ut som följer:
Morgonen börjar med en skönt qigongpass med utsikt över havet följt av en fräsch frukostbuffé, därefter ett inspirerande föredrag medan havet värms upp av solen. Tid till att ta behandlingar eller en promenad eller göra en utflykt följt av en härlig fruktlunch med olika exotiska frukter , bär & juice. Ledig tid för ett dopp i havet eller ytterligare behandlingar, ett träningspass eller kanske vattengymnastik i poolen, samt en makeupdemonstration med två modeller som blir vackra inför kvällens middagsbuffé med lokal underhållning. Därefter en avslutande promenad längs stranden…

Resorna anpassas till den grupp som åker, med t.ex. Massör, Zonterapeut, Hudterapeut, Makeupartist, Frisör, Qigong/Yogainstruktör, Personlig tränare, Aerobicinstruktör, osv. Antalet föredrag beror på resans längd och inriktning.

Är ni en egen grupp?

Planerar ni en resa och skulle vilja ge den en speciell inriktning? För personalen, tjejgänget, roddarlaget, jubilaren, vännerna… Kanske en överraskningsresa för någon du tycker om extra mycket?

Magdalena kan skräddarsy en lösning som passar alltifrån två personer en helg till 50 personer en vecka…Kom med önskemål så får ni en offert! Avslappningen gör att hela resan blir mera njutbar.